De Franse misdaadroman Crémation Criminelle wordt gedoopt

Crémation criminelleOp zaterdagmiddag 18 oktober presenteren Barend Toet en Krijn de Best het eerste exemplaar van hun boek ‘Crémation Criminelle‘ aan Charles den Tex, bekend auteur van een reeks – vaak bekroonde – misdaadromans.

Toet en De Best publiceerden elk apart al eerder misdaadverhalen – maar dit is het eerste boek dat zij samen schreven. Zij zijn vast van plan om het niet bij deze ene keer te laten en werken inmiddels aan het tweede deel van deze serie waarin de misdaad in de Limousin – de streek rondom de stad Limoges – centraal staat.

Krijn en Barend ontvangen u graag vanaf 16.00 uur in De Nieuwe Boekhandel, Bos en Lommerweg 227, 1055 DR Amsterdam, om samen het glas te heffen op hun eersteling.

De provincieplaats Limoges is een ideaal podium om de problemen te belichten waar heel Frankrijk mee worstelt: economische onzekerheid, aanscherpende raciale en religieuze tegenstellingen, politieke verkokering.

De samenstelling van de afdeling ‘zware criminaliteit’ van de plaatselijke politie weerspiegelt de complexiteit van de moderne multiculturele samenleving: een oudere Franse chef die wordt geassisteerd door jonge rechercheurs, een van Nederlandse en een van Algerijnse komaf. Dit drietal wordt in de loop van het boek geconfronteerd met een trio moorden, waarvan er twee ook echt zijn gebeurd.

‘Crémation Criminelle’ is een uitgave van Ellessy Crime.

ISBN: 978-90-8660-257-5. Omvang: 288 pagina’s. Prijs: € 18,95