Jacob Vis is genomineerd voor de Hebban/Crimezone thriller award 2014

Jacob Vis is met zijn boek “De zwarte duivel” één van 60 de genomineerden voor de Hebban/Crimezone thriller award 2014. De zestig titels op de stemlijst van de Hebban Crimezone Beste Thriller van het Jaar, editie 2014, bestaan uit dertig vertaalde (categorie Buitenland, aangegeven met een ‘B’) en 30 oorspronkelijk Nederlandstalige (aangegeven met ‘NL’) thrillers.

De redactie stelde de lijst samen uit meer dan 400 thrillers die voor het eerst zijn verschenen tussen 1 september 2013 en 1 september 2014. Bij de selectie is onder meer gekeken naar de beoordelingen van de recensenten en de lezers op Hebban, de sterren in de Detective & Thrillergids van Vrij Nederland en de verkoopgegevens die bekend zijn bij marktonderzoeksbureau GfK.

De verkiezingen starten maandag 15 september a.s. en eindigen op 5 oktober om 23.59 uur.

De Hebban Crimezone Thrillerawards voor beste vertaalde, beste Nederlandstalige en beste YA-thriller, en de eerste Hebban Fantasy Award worden uitgereikt tijdens het Nederlands Thrillerfestival op 26 oktober in Zoetermeer. Ook de Hebban Crimezone Debuutprijs wordt opnieuw uitgereikt. Deze lezersjuryprijs wordt voor de tweede maal georganiseerd. De jury wordt dit jaar aangevoerd door Bol.com-redacteur Janneke Siebelink. De eerste editie van de Debuutprijs ging vorig jaar naar Arjen Lubach voor zijn thrillerdebuut ‘IV’ (Podium).

Bron: Hebban.nl