Geruchtmakende zaak uit boek Jacob Vis in documentaire

De ProfessorMaandag 25 mei wordt door NPO2 in de serie 2Doc de documentaire “Een lijk in het bos” van Michiel van Erp uitgezonden. Het gaat om de vondst van het lichaam van Pim Overzier in 2003 in het bos. Henk Haalboom wordt veroordeeld voor 20 jaar cel (in Nederland levenslang) voor moord op Pim Overzier. De documentaire toont de twijfels over deze zaak en bevestigt de eerdere vermoedens dat politie en justitie fouten hebben gemaakt en Henk Haalboom ten onrechte veroordeeld is.

Eerder hebben hoogleraar wetenschapsfilosofie Ton Derksen, Ellessy-thrillerauteur Jacob Vis en advocaat Gerard Knoops bij justitie aan de bel getrokken. Er werd zelfs voor het eerst in de geschiedenis een reconstructie gehouden in bijzijn van de “vermoedelijke dader”. Vele twijfels dus (hartstilstand bij homo-ontmoetingsplek, dader van 1 m.70 en 70 kilo kon onmogelijk lijk van 100 kilo 500 meter verplaatsen op zandgrond etc.etc., anonieme telefoontjes van homo-parkeerplaatsbezoekers).

Jacob Vis schreef over deze zaak eerder het non-fictie/faction boek “Het rijk van de bok” en vorige week verscheen zijn fictieve (thriller)roman ‘De professor”, dat ook op deze geruchtmakende zaak is gebaseerd.