Liefde en bedrog

Liefde en bedrogJosé Vriens
ISBN 978-90-8660-333-6
Prijs € 16,95
Aantal pagina’s
Verschijnt voorjaar 2017

Een jonge vrouw, Nienke Sommers, heeft geen idee wat er met haar vriend is gebeurd als ze opeens niets meer van hem hoort. Hij woont nog altijd bij zijn vrouw, van wie hij had beloofd te zullen gaan scheiden. Als een broer van hem Nienke vertelt dat haar vriend is overleden, stort haar wereld in. Het feit dat ze nog een dochtertje heeft, houdt haar overeind. Alsof het nog niet erg genoeg is, krijgt haar
leven opeens een bizarre wending als ze te maken krijgt met zijn weduwe die erachter is gekomen met wie haar man haar bedroog. Ze wordt gestalkt en lastig gevallen door die vrouw, zo erg dat ze om die reden zelfs wil verhuizen.

Twee weken geleden had ze hem voor het laatst gezien. Dinsdagavond was hij bij haar geweest. Dat was zijn wekelijkse sportavond, dan hadden ze even tijd voor elkaar. Op die avonden kon hij een paar uurtjes samen met zijn geheime gezin doorbrengen, genieten van hun dochtertje. Bij hen kwam hij tot rust, zei Joep vaak, kon hij nieuwe energie opdoen om weer tegen de nukken van zijn vrouw te kunnen. Ook op zogenaamde wedstrijddagen was hij bij hen. Soms gebeurde het dat hij bleef slapen, dan verzon hij een teambuilding of vriendenweekend of een andere reden voor zijn vrouw waarom hij ergens bleef overnachten. Dat kwam helaas veel te weinig voor naar de zin van Nienke.
Omdat hij na zijn vertrek niets meer van zich had laten horen, had Nienke geen idee wat er gebeurd kon zijn. Misschien was zijn vrouw ziek geworden en zag hij geen kans haar een bericht te sturen, al kon ze zich dat haast niet voorstellen. Zelfs tijdens vakanties was dat altijd gelukt. Om hun relatie voor zijn vrouw geheim te kunnen houden, had hij een aparte telefoon met een prepaid kaart. Daarmee hielden ze contact met elkaar. Altijd. Wat er ook gebeurde.
Haar WhatsApp berichtjes werden wel afgeleverd op zijn telefoon maar niet gelezen. Er kwam niets van hem terug. Geen appje, geen sms of een kort telefoontje. Helemaal niets.
Na nog een week van doodse stilte, en ongeruster dan ooit, besloot Nienke te gaan zoeken naar manieren om erachter te komen waarom Joep niets van zich liet horen. Aan Facebook en andere social media deed hij niet; collega’s of vrienden van hem kende ze niet al wist ze wel bij welk bedrijf hij werkte.
Joep had haar laten beloven nooit of te nimmer naar zijn werk te bellen en hem daar nooit op te zoeken. Zijn huisadres kende ze eveneens, maar ook daarvoor gold een verbod heen te gaan. Als ze hem nodig had, mocht ze hem alleen op dat geheime nummer bellen. Nienke stond op het punt die beloftes te breken en toch naar de zaak te bellen. Ze had toch geen andere keuze, hield ze zichzelf voor. Hoe moest ze er anders achter komen wat er aan de hand was? Op deze manier nog langer in onzekerheid blijven, wilde ze niet.

Interview Jose Vriens

1. Je stipt met elk van je romans een ander thema aan, met liefde als terugkerend element. Wat maakte dat bedrog in deze roman een grote rol speelt?
Voor dit boek heb ik bewust een thema gekozen waarin bedrog een grote rol speelt. Het is geschreven vanuit de beide partijen waardoor je begrip krijgt voor beiden.

2. Je vertelde eerder dat je jezelf soms weet te verrassen met nieuwe verhalen. In hoeverre gebeurde dat met Liefde & bedrog?
Dat het verhaal vanuit twee partijen wordt benaderd verraste mij een beetje, vooral de manier waarop dat zich verder uitrolde. Helaas kan ik daar niet meer over vertellen zonder te veel van het verhaal weg te geven.

3. Kun je wat meer vertellen over het Valentijngenootschap en welke rol dit genootschap speelt voor zowel je eigen als andere romantische boeken?
Het Valentijngenootschap promoot het Nederlandse romantische boek. Vertaalde romans krijgen vaak heel veel aandacht in de media, maar het eigen aanbod lijkt gemist te worden als je geen overbekende schrijver bent met een flink reclamebudget achter je. Ons genre wordt ontzettend goed gelezen in de bieb, maar heeft heel weinig bekendheid. Om dit te vergroten hebben we de Valentijnprijs in het leven geroepen.
Al bij de tweede uitreiking mochten we de winnaar bekendmaken bij Tijd voor Max. Door via het Valentijngenootschap meer aandacht aan de boeken en de auteurs te geven, bereiken we een groter publiek en brengen we hen dichter bij elkaar. Dit jaar hadden we voor het eerst een schrijfwedstrijd die meteen een groot succes werd. De winnares hiervan is inmiddels in gesprek met een uitgever.

4. Wat staat er na Liefde & bedrog op je planning?
Voor Ellessy ben ik op dit moment een roman aan het afronden die in het najaar zal verschijnen. Een spannende liefdesroman met een misdadig tintje. De werktitel is DONKERE OGEN.

Er zijn (nog) geen recensies beschikbaar.