PuntKomma, de nieuwsbrief van Ellessy

NIEUWSBRIEF VAN UITGEVERIJ ELLESSYJAARGANG 07 | nr 36 | 2017

IN DEZE UITGAVE

• Algemeen nieuws

• Recensies en publicaties

• Zojuist verschenen

• Verschijnt binnenkort

Hebt u iets te melden of een vraag voor onze redactie? Gebruik dan het contactformulier op de website van uitgeverij Ellessy.

ALGEMEEN NIEUWS

Algemeen nieuws

• Jacqueline Coppens is was afgelopen woensdag van 19.00 uur tot 20.00 uur te gast bij Omroep NOOS. Hier vertelde zij uitgebreid over haar debuutroman Evenwicht. Bekijk foto’s en beluister het fragment.

• Er staan drie titels van uitgeverij Ellessy op de longlist van de Hebban Debuutprijs 2017, in de categorie Beste Debuutthriller. Bekijk de drie titels en de toplijst.

• Het boek Evenwicht van Jacqueline Coppens is gespot! De Boekenkrant tipt het boek dat is geschreven door één van hun redacteuren. Lees hier het complete artikel.

• Zowel in Het Kanton, een huis-aan-huis-blad van omgeving Oosterhout, als in BN De Stem werd er afgelopen week veel aandacht besteed aan de nieuwe thriller van Angelique van der BijlNachtschade. Lees het complete artikel uit BN De Stem en Het Kanton.

• Speciaal voor het boek Evenwicht van Jacqueline Coppens is een boektrailer ontwikkeld. Bekijk de video online op YouTube.

ZOJUIST VERSCHENEN IN ELLESSY RELAX

Na die nacht

Kirstin Rozema

In Na die nacht... weet Melanie Kuperes, partner van Douwe en moeder van kleuter Carolien, niet wat er drie jaar geleden in de nacht van 14 april is gebeurd. Was het een kater na dat leuke feestje, waar ze veel te veel gedronken had? Of was het iets anders? Ze weet alleen dat haar leven na die nacht totaal anders is geworden. Ze is vanaf dat moment humeurig, heeft een heel kort lontje en heeft nergens meer zin in. Vooral Douwe moet het ontgelden. Als ze tijdens een woede-aanval doordraait, heeft haar daad grote gevolgen voor de mensen om haar heen. 

ISBN 978-90-8660-335-0
Pagina's: 171
Prijs: € 16,95

Interview | Leesfragment

Liefde & bedrog

José Vriens

Een jonge vrouw, Nienke Sommers, heeft geen idee wat er met haar vriend is gebeurd als ze opeens niets meer van hem hoort. Hij woont nog altijd bij zijn vrouw, van wie hij had beloofd te zullen gaan scheiden. Als een broer van hem Nienke vertelt dat haar vriend is overleden, stort haar wereld in. Het feit dat ze nog een dochtertje heeft, houdt haar overeind. Alsof het nog niet erg genoeg is, krijgt haar

leven opeens een bizarre wending als ze te maken krijgt met zijn weduwe die erachter is gekomen met wie haar man haar bedroog. Ze wordt gestalkt en lastiggevallen door die vrouw, zo erg dat ze om die reden zelfs wil verhuizen.

ISBN 978-90-8660-333-6
Pagina's: 306
Prijs: € 18,95

Interview | Leesfragment

ZOJUIST VERSCHENEN IN ELLESSY CRIME

Niets is belangrijk

Krijn van der Heijden

In Niets is belangrijk ontdekt psychiater en psychotherapeut Pirotti dat Rudolf, een van zijn cursisten, dood is. Hij gaat op onderzoek uit. In Rudolfs huis wordt Pirotti duidelijk dat deze man er een bijzondere hobby op na hield, waarmee hij bepaald geen vrienden maakte. Voor Pirotti is het al snel duidelijk dat Rudolf is vermoord, maar zijn eigen verleden beïnvloedt het onderzoek. De rechercheur die de dood van Rudolf onderzoekt wil hem als ex-gedetineerde niet geloven en concludeert al snel dat Rudolf een natuurlijke dood is gestorven. Pirotti staat er uiteindelijk alleen voor om uit te zoeken wat er is gebeurd. Zijn onderzoek leidt tot een van de merkwaardigste diagnoses in zijn medische carrière en hij zal al zijn professionele en persoonlijke vaardigheden moeten inzetten om het er levend vanaf te brengen.

Niets is belangrijk is een vlot geschreven psychologische thriller, die zich afspeelt in en rond Arnhem en biedt een inkijkje in de wereld van de psychotherapie, met een even spannende als onverwachte ontknoping.

ISBN 978-90-8660-331-2
Prijs: € 21,50

Interview | Leesfragment

VERSCHIJNT BINNENKORT IN ELLESSY CRIME

Op zoek naar Dawid

Gerard Nanne

In Op zoek naar Dawid wordt in het West-Friese Venhuizen het dode lichaam van de uit Polen afkomstige Andrzej Kurek aangetroffen. De man blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht. Hij zou naar Nederland zijn afgereisd om zijn sinds 15 jaar vermiste vader, Dawid Kurek, te zoeken. Inspecteur Jillian Blom en de rechercheurs Paula van Es en Felix Winner weten zich voor een lastige opgave geplaatst. Is er een verband tussen de moord op Andrzej Kurek en de vermissing van zijn vader? Wie was Dawid? En wat was de rol van de vrouw die hem voor het laatst zou hebben gezien? Veel vragen, weinig antwoorden, in een zaak waar de rechercheurs worden meegezogen in een achtbaan van emoties, en worden verrast door een onverwachte ontknoping.

ISBN 978-90-8660-329-9
Pagina's: 270
Prijs: € 18,50

Interview | Leesfragment

NIEUW! JEUGD 7+, VERSCHIJNT BINNENKORT
rond EK vrouwenvoetbal NL (16 juli t/m 6 augustus)

De aftrap (Britt aan de bal - deel 1)

Samantha Era

De achtjarige Britt wordt de beste voetballer ter wereld. Dat is haar plan. Ze doet daarom extra haar best op de open dag van de voetbalclub in het dorp. Het lijkt haar geweldig om écht mee te kunnen spelen… Ze maakt kennis met de onaardige Bas en Antoine, die niet willen dat ze in hun team speelt. Gelukkig maakt Britt ook nieuwe vrienden. Zal ze door de selectie komen? En wat moet ze met het mysterieuze meisje op de club?

Over de serie
De achtjarige Britt is gek op voetbal. In het dorp waar ze woont is maar één voetbalvereniging, en zij sluit zich als enige meisje aan. Al snel merken haar teamgenoten dat ze aan Britt een sterke speler hebben. Antoine en Bas zijn daar nog niet helemaal van overtuigd… Britt laat hen zien dat ze met plagerijen om kan gaan en dat ze behalve een goede voetballer ook nog sportief is. Dit komt extra van pas als de eerste wedstrijden worden gespeeld. Eindelijk voelt Britt zich helemaal thuis in haar team en op het veld. En dan komt er een scout kijken… kan Britt bewijzen dat ze echt de beste voetballer is?

Samantha Era schreef eerder de succesvolle serie Anky’s Manegemeiden.

ISBN 978-90-8660-338-1

Interview | Leesfragment

---