PuntKomma, de nieuwsbrief van Ellessy

NIEUWSBRIEF VAN UITGEVERIJ ELLESSYJAARGANG 07 | nr 37 | 2017

IN DEZE UITGAVE

• Algemeen nieuws

• Recensies en publicaties

• Zojuist verschenen

• Verschijnt binnenkort

Hebt u iets te melden of een vraag voor onze redactie? Gebruik dan het contactformulier op de website van uitgeverij Ellessy.

ALGEMEEN NIEUWS

Algemeen nieuws

• 16 december verschijnt het boek King Alert – Vader, leraar en YouTube-ster geschreven door Suzanne Peters. Dit wordt gevierd met een feestelijke meet & Greet in de Nieuwe Bibliotheek in Almere. Belangstellenden zijn vanaf 13.00 uur welkom. De toegang is gratis. 

• Thriller-auteur Jacob Vis was aanwezig op het Nederlands Thrillerfestival. Hij hield hier een lezing.

• Bij het RTL4 programma ‘Onschuldig’ is de zaak Henk Haalboom behandeld. Zijn huidige vriendin heeft er een boek over geschreven, maar ook Ellessy-thrillerauteur Jacob Vis wordt naar voren gehaald.. De uitzending is hier terug te bekijken.  

• De longlist van de Valentijnprijs is bekend gemaakt, met op die lijst veel boeken van uitgeverij Ellessy. Bekijk de longlist om te zien wie er kans maken op de prijs voor het beste romantische boek van het jaar. 

ZOJUIST VERSCHENEN IN ELLESSY RELAX

Muurbloem

Gaby Rasters

Wanneer Daan van haar baas de opdracht krijgt om een kijkje te nemen in de wereld achter de bekende datingsite voor “overspel”, vraagt ze zich af waarom juist zij deze opdracht krijgt. Zijn eenvoudige verklaring is dat ze net een muurbloempje is en misschien zo iets wereldser gaat worden. Muurbloem is de naam waaronder ze haar eerste stappen binnen deze datingsite voor “vreemdgangers” zet. Van gezellige gesprekken met eeuwenlang getrouwde mannen tot pure vunzigheid belandt Daan al heel snel in een film waarin ze liever niet had willen spelen. Iemand heeft het op deze Muurbloem gemunt en al snel kan Daan niemand meer vertrouwen. Het omgekeerde is ook waar: al haar vrienden lijken zich van haar af te keren vanwege haar vreemde gedrag. Maar is het Daan wel die zich zo vreemd gedraagt? In de wereld van het internet is niks meer wat het lijkt, maar ook in de fysieke wereld is Daan niet meer veilig.
Tegelijkertijd maken we kennis met meneer Stevens. Zijn handpalmen boren zich tijdens een sessie altijd in de stoel van psycholoog Patrick. Dat meneer Stevens een probleem met vrouwen heeft is wel duidelijk. Maar hoe ver gaan die problemen en wat is de oorzaak hiervan? Zijn moeder hield in ieder geval niet van vrouwen met te korte rokjes...

ISBN 978-90-8660-344-2
Aantal pagina's: 206
Prijs: € 17,95

Interview | Leesfragment

Rozenlaan 10

Angelique van Dongen

Annemarie is de eigenaresse van de prachtige villa aan de Rozenlaan nummer 10. Nadat zij weduwe werd heeft ze de villa laten verbouwen en er appartementen van laten maken. Die verhuurt zij aan Roza, verloskundige van beroep en aan Abby, eigenaar van een boekenwinkel en aan Berdine. Zij gaat de villa echter verlaten omdat ze gaat trouwen met Johan. Annemarie gaat de verdieping die Berdine verlaat, verhuren aan Klaas. Een rustige man, die vaak thuis werkt voor zijn baan in de ICT. Althans dat is wat hij iedereen verteld.
De relatie die Annemarie sinds een tijdje heeft met Ron, brengt regelmatig ergernis met zich mee. Haar zoon Robin is het niet eens met de relatie die zijn moeder heeft met Ron. Hij vindt hem een oplichter en een profiteur. Hij probeert zijn moeder te overtuigen dat ze hun relatie moet beëindigen voor het te laat is, maar de liefde en aandacht die Annemarie krijgt van hem, maakt haar blind.
Ook Roza en Abby hebben zo hun vraagtekens bij Ron door dingen die ze opmerken. Maar ook naar hen wil Annemarie niet luisteren.
Tot op een dag Roza geconfronteerd wordt met wie Ron werkelijk is en wat hij doet. Is het te laat Annemarie te redden?

ISBN 978-90-8660-348-0
Aantal pagina's: 254
Prijs: € 18,95

Interview | Leesfragment

Hometown

Astrid Witte

Hometown is de debuutroman van Astrid Witte. Dit verhaal gaat over de twintiger Dahla, die binnenkort Engelse les gaat geven in China. Ze besluit een introductiecursus te doen, een paar uur van haar woonplaats vandaan.

Ze couchsurft zolang bij een alleenstaande vrouw. Als Dahla op een dag de uitgestrekte natuur in trekt, verdwaalt ze, maar gelukkig komt ze een man te paard tegen die haar terug­brengt. Finn heet hij en hij zegt in een klein, afge­zonderd dorp te wonen, waar men een primitief leven leidt. Hometown. Ondanks dat Finn haar duidelijk heeft gemaakt dat buitenstaanders niet erg gewenst zijn, gaat Dahla een paar dagen later op zoek naar het dorp. Ze kan Finn namelijk niet uit haar hoofd zetten. Ook hij denkt tot zijn ergernis aan niets anders dan Dahla, maar hij ziet geen toekomst voor zich met een vrouw die van buiten komt. Hij wil voor geen goud zijn dorp verlaten en denkt niet dat zo’n wereldwijze meid daar zou k­­unne­n wennen. Toch treffen ze elkaar opnieuw en als hun harten voor elkaar opengaan, zullen ze beide een moeilijke keuze moeten maken.

ISBN 978-90-8660-350-3
Aantal pagina’s: 208
Prijs: € 17,95

Interview | Leesfragment

Donkere Ogen

José Vriens

Eline (38) wordt overvallen in haar woning op het moment dat haar twee kinderen bij hun vader zijn. Dit leidt ertoe dat ze bang wordt en niet meer alleen op straat durft te komen. Voor de kinderen moet ze verder en langzaam gaat het beter. Als ze een man leert kennen voor wie ze gevoelens krijgt, durft ze weer voorzichtig te genieten van het leven. Totdat hij opeens verdwijnt. Dan blijkt er veel meer te spelen dan Eline kon vermoeden.

José Vriens was tweemaal genomineerd voor de prijs van het beste romantische boek.

ISBN 978-90-8660-346-6
Aantal pagina's: 318
Prijs: € 18,95

Interview | Leesfragment

Bijna Perfect

Olga van der Meer

De twee hartsvriendinnen Tinka en Tess hebben allebei dezelfde, diepe wens, namelijk het moederschap. De tijd begint langzamerhand echter te dringen voor hen en het ziet er niet naar uit dat die droom uit gaat komen, want er is voor allebei niet eens een partner in zicht. Tijdens haar wanhopige en inmiddels bijna obsessieve zoektocht naar de juiste man valt Tinka steeds op de verkeerde types en Tess is haar echtgenoot verloren na een ernstig ongeluk, vlak nadat ze besloten hadden een gezin te willen stichten. Dan rijpt er tijdens een avond met veel drank een stoutmoedig plan. Wat als ze ervoor kiezen om het alleen te doen? Zonder een man om het gezin compleet te maken, maar met de steun en hulp van elkaar? Eenmaal nuchter bekijken ze dit idee van alle kanten en na lang nadenken en het maken van goede afspraken besluiten ze allebei voor het alleenstaand moederschap te gaan. Al is het op deze manier anders dan ze altijd voor ogen hadden, het is beter dan helemaal niets doen. Het is niet perfect, maar wel bijna.

Olga van der Meer was één keer genomineerd voor de prijs van het beste romantische boek.

ISBN 978-90-8660-347-3
Aantal pagina's: 240
Prijs: € 17,95

Interview | Leesfragment

ZOJUIST VERSCHENEN IN ELLESSY CRIME

Ommekeer

Sophie Ester

In Ommekeer, de debuutthriller van Sophie Ester is er een reeks aanslagen die beginnen met een moord op een agent en zijn vrouw. Wanneer er op de muur van het politiebureau de tekst ‘Nobody messes with Robert Dayle!’ wordt geschreven, begint een heftig kat en muis spelletje. Wie zit er achter de moorden?

ISBN 978-90-8660-343-5
Aantal pagina's: 276
Prijs: € 18,95

Interview | Leesfragment

ZOJUIST VERSCHENEN IN ELLESSY JEUGD

De Elfenboom

Jacob Vis

Boswachtersdochter Anna Katharina, alias Kat, redt Ildur, de elfenprins uit een benarde positie. Hij tovert haar om naar zijn formaat en neemt haar mee naar Elfenland waar ze opdracht krijgen de Elfenboom te zoeken die al twee generaties uit zicht is. Als de boom onvindbaar blijft zal het Elfenvolk uitsterven. Kat, voorzien van elfenvleugels en Ildur gaan op zoek naar een eik die aan het signalement voldoet. Onderweg krijgen ze gezelschap van de gevleugelde rat Gajus Rattus, Rat voor vrienden. Hij zoekt een manier om de Weerwolf te verslaan die gedreigd heeft het Rattenvolk uit te roeien. Ook de wolvin Lara die een nieuw jachtterrein voor haar familie zoekt sluit zich bij het reisgezelschap aan. Zij heeft haar eigen motief om de Weerwolf te verslaan. Bij de ontmoeting met Lara’s familie duikt hun doodsvijand op. Er ontstaat een verschrikkelijk gevecht waarin Rat een heldenrol speelt. Als de Weerwolf is verslagen gaan de wolven hun eigen weg. Rat blijft om Kat en Ildur bij hun opdracht te helpen. Als ze tenslotte, met hulp van de kluizenaar Ankor de Elfenboom vinden, blijkt dat hij met omkappen wordt bedreigd. Kat gaat terug naar de mensenwereld om het gevaar af te wenden. Daar wacht haar een enorme verrassing...

Jacob Vis schreef eerder meerdere succesvolle thrillers voor volwassenen.

ISBN 978-90-8660-351-0
Aantal pagina's: 188
Prijs: € 16,95

Interview | Leesfragment

VERSCHIJNT BINNENKORT IN ELLESSY RELAX+

Koningslaan

Ellen Lina

Na het tragische overlijden van haar overspelige man, verhuist de tweeëndertigjarige Charlie van Amerongen met haar twee dochtertjes terug naar haar geboortedorp. Een nieuwe baan, een nieuwe woning, een nieuwe start. Charlie heeft een zwaar jaar achter de rug en heeft het nodig om het verleden achter zich te laten en opnieuw te beginnen. Alles lijkt goed te gaan. Haar huis aan de statige en populaire Koningslaan is prachtig, haar kinderen zijn blij, ze maakt vrienden, en haar werk - als juf van groep 3 op basisschool Koningsbos - bevalt haar goed. Het lukt haar zelfs om voorzichtig een nieuwe liefde toe te laten, de jonge Finn Bogers weet Charlie’s hart te veroveren. Voor het eerst sinds lange tijd durft ze weer gelukkig te zijn. Helaas blijkt al snel dat niks is wat het lijkt en loopt alles mis. Haar nieuwe vrienden beginnen zich tegen haar te keren, ze raakt haar baan kwijt en haar huis voelt niet meer veilig. Zelfs haar eigen familie begint aan haar te twijfelen. Charlie dacht dat ze alles op de rit had, maar haar nieuwe start draait uit op een complete nachtmerrie.

ISBN 978-90-8660-349-7
Aantal pagina's: 328
Prijs: € 19,50

VERSCHIJNT BINNENKORT IN ELLESSY JEUGD

King Alert – vader, leraar en YouTube-ster

Suzanne Peters, in samenwerking met Paul Goudsmit

Paul Goudsmit is niet alleen vader van twee kinderen en leraar op een middelbare school, maar ook een van de oudste YouTubers van Nederland. Hij heeft duizenden fans op zijn YouTube-kanalen TheKing77NL en King Alert. Kinderen én ouders staan bij evenementen uren in de rij voor een handtekening en hij heeft al meerdere verre reizen mogen maken om games te promoten. Dankzij zijn YouTube-kanalen zijn er nieuwe deuren voor Paul geopend. Zo is hij bezig als DJ en hoeft hij maar een paar dagen per week voor de klas te staan. De media benadert hem daarnaast regelmatig voor interviews of samenwerkingen. Hoe is Paul Goudsmit zo succesvol geworden en hoe ziet zijn leven eruit?

King Alert - vader, leraar en YouTube-ster is een informatief boek over Paul Goudsmit en zijn leven als bekende YouTuber. Interessant voor kinderen en hun ouders! We komen te weten hoe hij als kind was, hoe hij een bekende YouTuber werd en wat de voor- en nadelen zijn van het leven als bekende internetpersoonlijkheid. Ook geeft Paul persoonlijke tips om je eigen YouTube-kanaal te starten. King Alert staat in Nederland qua views in de Top 20 van Nederland, qua naamsbekendheid in de Top 10 en heeft met Instagram 10.800 volgers en met twitter 57.597 volgers. Zijn 2 YouTube-kanalen hebben meer dan 100.000 abonnees!

Op 16 december is in Almere de feestelijke boekpresentatie in De Nieuwe Bibliotheek. Dit zal vanaf 13.00 uur zijn.

ISBN 978-90-8660-352-7
Aantal pagina's: 73
Prijs: € 12,95

Interview

---