José Vriens

jose240713Vanaf het moment dat ik kon lezen verslond ik alles wat ik te pakken kreeg, vooral de boeken van mijn moeder en ik zag dus ook uit naar het moment dat ik als 12-jarige naar de volwassenafdeling van de bibliotheek over mocht stappen.
Op jonge leeftijd begon ik korte verhaaltjes op papier te zetten, die uiteraard niemand mocht lezen, waarvan een enkeling in de schoolkrant belandde. Daarna raakte het schrijven op de achtergrond.
De ambitie om weer te gaan schrijven kwam weer terug nadat alle drie onze kinderen naar school gingen en ik leesmoeder werd. Ik begon verhalen voor kinderen op papier te zetten. Die verhalen kregen zoveel positieve reacties dat ik op zoek ging naar een uitgever die dezelfde gedachten had als ik: mijn verhalen in boekvorm uitbrengen. Die uitgever diende zich aan in de vorm van Gopher Publishers die wel iets zag in mijn kinderboeken. Een derde kinderboek werd uitgegeven door uitgeverij Boekenbent, door mij opgericht in 2002. In 2008 heb ik weer afstand genomen van de uitgeverij om meer tijd te krijgen voor het schrijven.
Inmiddels zijn er verschillende kinderboeken, romans en enkele non-ficties van mij verschenen bij Boekenbent. Onder het pseudoniem Josje Maas schrijf ik sinds 2004 korte romans voor verschillende Favorietseries van uitgeverij Marken, met als gevolg dat ik vanaf 2008 full-time schrijver ben geworden. In 2009 verscheen mijn ‘nieuwe’ debuut NOOIT MEER ALLEEN bij Westfriesland, gevolgd door POKERFACE bij Ellessy, boeken die direct in de smaak vielen van de lezers.

Bibliografie
Pokerface –  Ellessy 2010
De laatste bal –  Ellessy 2011
Beauty en de boer –  Ellessy 2012
Tegenwind –  Ellessy 2012
Meesterwerk – Ellessy 2013
Tweede keus –  Ellessy 2013
Schuld – Ellessy 2014
Drijfzand – Ellessy 2014
Een harde noot – Ellessy 2015
Verdwaald – Ellessy 2015
Waar blijf je – Ellessy 2016
Net als in de film – Ellessy 2016
Liefde en bedrog – Ellessy 2017
Donkere ogen – Ellessy 2017

Website